Blankenberge zingt opnieuw uit volle borst

Blankenberge zingt opnieuw uit volle borst

Foto: jwi

Blankenberge - Vlaanderen Zingt, niet alleen de naam maar ook het concept is beschermd. De meezingavond is ook deze zomer opnieuw van de partij in Blankenberge. Smeer die stembanden maar goed want op vrijdag 4 augustus is het opnieuw op het Koning Leopold III-plein te doen!

Opwarmer van dienst is niemand minder dan Wim Leys. Vanaf 19.30 uur brengt hij er swingende songs, feestelijke covers en eigen nummers die makkelijk mee te zingen zijn. De man viert zijn nieuwe single begin augustus en daarom brengt hij enkele muzikale gasten mee: Eveline Cannoot, Matthias Lens en David Vandyck. Zijn concert duurt anderhalf uur.

Daarna is het de buurt aan het publiek. Op het repertoire staan oudere en nieuwere liedjes in het Nederlands, Engels en soms ook in het Frans. Vlaanderen Zingt betekent altijd één groot volksfeest waar je kan meezingen en dansen. Het motto is dan ook als volgt: mensen verbinden door samen te zingen. Je kunt er - misschien met het beperkte talent - onbezorgd zingen want jawel, het doet zowel geestelijk als lichamelijk deugd. Je wordt er gelukkig van.

Vlaanderen Zingt is uitgegroeid tot het grootste openlucht meezingfeest dat de mensen het plezier van zingen wil laten herontdekken, los van overtuiging, leeftijd of afkomst. Het initiatief is dan ook totaal ongebonden en volledig apolitiek van opzet. Per jaar kan ze rekenen op 200.000 mensen die meezingen.

De avond duurt tot middernacht. De songlist van de avond lees je alvast op http://www.vlaanderenzingt.be/songlist. Ter plaatse verkrijg je gratis krantjes met de liedjesteksten. Carnavalsvereniging De Farildes zorgen vanop het podium dat de samenzang in goede banen wordt geleid.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio