Blankenbergse aast op miss-kroontje

Blankenbergse aast op miss-kroontje

Foto: jwi

Blankenberge - Een van de lopende Miss De Luxe-verkiezing is de Blankenbergse Elke Lenoir (29). "Deelnemen aan een missverkiezing voor mijn dertigste stond op mijn bucketlist. Een prijs in de wacht slepen zou mooi zijn!"

De vrouw is al zes jaar getrouwd en is moeder van een zevenjarig zoontje en elfjarige dochter. Van oorsprong is ze een Blankenbergse en sinds kort keerde ze terug naar de kuststad waar ze opgroeide. "Even heb ik in Beernem gewoond waar ik smolt voor de liefde. Het is echter geen leugen: wie ooit aan de kust heeft gewoond, keert vroeg of laat altijd terug.", vertelt Elke Lenoir.

Voor hobby's heeft ze geen tijd maar beroepsmatig heeft ze de handen vol. Enerzijds werkt ze als lid van de huishoudelijk dienst van het nieuwe woonzorgcentrum Huis Aan Zee te Blankenberge, anderzijds is ze actief als consulente en groepsverantwoordelijke voor Victoria Juwelen.

"In het verleden deed ik nu en dan al eens een fotoshoot. Eenmaal mama geworden, merk je al snel dat het al snel not done is om deel te nemen aan dergelijke verkiezingen. Via Facebook kwam ik in contact met Miss De Luxe, de verkiezing waar maten, een trouwring en kinderen geen rol spelen.", legt Elke uit. Toch twijfelde tot de laatste dag voor ze zich inschreef. "We hadden net een woonst gekocht en verhuizen zou ongetwijfeld een drukte van jewelste met zich meebrengen. Na de inschrijving volgde een uitnodiging voor de preselecties in Antwerpen en later kreeg ik vrij snel het nieuws dat ik bij de shortlist finalistes zat."

De aanloop naar de finale is dus volop bezig. Elke heeft al workshops defileren, omgaan met de pers en sponsoring achter de rug. Ook kan ze terugblikken op een poolparty waar ook de rest van het gezin welkom was. "Later volgt nog een familiedag, andere workshops en een week Turkije die meer een werkvakantie zal worden. Absolute hoogtepunt was de eerste professionele fotoshoot waarvoor we in Zonhoven moesten zijn. Je werd er uit je comfort zone getrokken."

Blankenberge ligt nauw aan het hart van Elke. Zo blikt ze graag terug op de Frontwijk waar ze opgroeide. "Als ik eens even wat rust zoek, weet ik waar naartoe: het strand, de pier of de haven. Voor het uitgaansleven moet je hier niet meer zijn. Die is op sterven na dood. Al kan ik ook genieten van een bord vol lekkers in een van de vele gastronomische mogelijkheden hier."

"Een prijs in de wacht slepen zou mooi zijn. Toch doe ik het vooral voor de ervaring. Het contact met de medefinalisten is fantastisch waarmee ik zeker al vriendschappen mee naar huis zal nemen. Ook een pluim voor de organisatie. Dag en nacht staat een team voor je klaar, als je het even zou moeilijk hebben of advies nodig hebt. Zo'n mensen kom je niet vaak meer tegen in de branche."

De finaliste steunen kan op verschillende manier: de sms 'MDL 11' sturen naar 6045 wat je een euro per sms kost, haar Facebook-pagina liken of de finale bijwonen op 2 december.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio