FOTO VAN DE WEEK. Leer ons duo hier kennen

FOTO VAN DE WEEK. Leer ons duo hier kennen

Foto: rr

Blankenberge - Sinds eind september laten wij elke week twee jonge aanstormende talenten in de fotografie op jullie los. Stadsgenoten Cheyenne Mistiaen en Phaedra Staels delen elke maandagochtend hun foto van de week.

Phaedra Staels (20) is studente toegepaste psychologie maar ze heeft ook haar handen vol met hobby’s. Zo is ze leidster bij Chiro Bloemkine en vrijwilliger in Jeugdhuis De Leute. Cheyenne Mistiaen (21) is ook nog studente aan Syntra West waar ze grafisch ontwerp en fotografie als avondopleiding volgt. Genieten van het leven is voor haar een hobby op zich. 

De young ladies leerden elkaar op jonge leeftijd kennen. “Ondanks dat we nooit op dezelfde school zaten, is er een echte vriendschapsband ontstaan tussen ons. Eigenlijk is onze vriendschap aan een buurjongen te danken. Toevallig kwamen we elkaar nog een aantal keren tegen op activiteiten op de Grabbelpas.”, vertelt Phaedra. “Logischerwijs vonden we elkaar een paar jaar terug om onze hobby met fotocamera samen uit te oefenen.” 

De passie voor fotografie zit er bij Cheyenne van familiebloed in. Haar grootvader werkte bij Photohall en ook haar nichten houden ook van foto’s maken. “Als ik een week geen foto’s maak, dan voel ik dat er iets mankeer. Meestal is mijn lief of mijn hond dan slachtoffer om model te spelen voor mijn lens.”, lacht Cheyenne. “Ook op reis is mijn camera mijn trouwe partner. Het is trouwens ook echt mijn ambitie om er in de toekomst iets mee te doen.” 

Phaedra startte enkele jaren geleden pas haar cursus fotografie bij SNT. Nadat ze stopte met dansen nam haar interesse om een camera te kopen alleen maar toe. Een familielid zette haar aan om bijgevolg een cursus te volgen en daar heeft ze tot op vandaag geen spijt van. Dit jaar laat ze die even op een zijspoor rusten om volledig te kunnen focussen op haar hogere studies. 

De twee hebben al heel wat avonden bij zonsondergang met elkaar versleten. “Het eerste uitje kwam vrij spontaan, kort nadat we allebei een camera hebben. Sinds dien gaan we regelmatig op pad. Klassiekers als het strand, staketsel en de polders hebben we al vaak bezocht. Phaedra is sterker in het technische terwijl Cheyenne meer de creatieveling is. Zo zijn we als duo complementair.”, komen ze beide overeen. 

“Dat we hiervoor gevraagd worden, vinden we al bijzonder. Er is zoveel talent in Blankenberge dat we deze kans met beide handen grijpen.”, klinkt het. “Onze foto’s zullen een breder publiek bereiken wat voor meer reactie zal zorgen uiteraard. Het wordt zowel een uitdaging op creativiteit als techniek waar we ons zeker in willen meten.” 

De goesting is er dus duidelijk en de meisjes kijken reikhalzend uit naar de reacties van onze lezers. In de reeks willen ze hun stad waar ze opgroeiden in een anders perspectief voor te stellen, stadsfiguren in de spotlight zetten of verborgen plekjes ontdekken. 

Nieuwsgierig naar wat de dames op foto vastleggen? Neem dan zeker al eens een kijkje op hun Facebookpagina Gebeten door Fotografie. Tot volgende week, dames!

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio