Wéér nieuwe naam bij VLD: "Sterkhouder voor komende decennia"

Wéér nieuwe naam bij VLD: "Sterkhouder voor komende decennia"

Open VLD-voorzitter Franky Maelstaf (links) en burgemeester Ivan Declerck (rechts) stelde zondagmorgen Mitch De Geest (midden) voor aan hun leden. Foto: jwi

Blankenberge - De rangen van meerderheidspartij Open VLD worden verstevigd met Mitch De Geest. "De jongeman zal een wissel voor de toekomst betekenen. Op de stemlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is zijn plaats nog onbekend."

Stadsgenoot Mitch De Geest (36) is een geboren ondernemer. Hij richtte succesvol enkele bedrijven op: Quest Computers, Citymesh en nCentric. Naast het vaderschap is hij nog eens vrijwillig lid bij de brandweer. Dat al sinds zijn achttiende. Sinds de zonevorming in 2016 is hij tevens verantwoordelijk voor alle ICT-projecten in de hulpverleningszone Noord-Oost West-Vlaanderen.

"Enige tijd terug heeft de partij mij benaderd. Al snel was ik zeker dat ik in het verhaal wou instappen maar het was vooral kijken of het combineerbaar was met al hetgeen ik vandaag mee bezig ben.", vertelt Mitch. "Ook thuis werd er goed over gesproken. Wie in de politiek stapt, moet ambities hebben. Ergens wil ik zelf mijn meerwaarde creëren. Zeker in de technologie kan de stad nog stappen zetten."

De aankondiging gebeurde zondagmorgen op het Blauw Aperitief in de Northsea in de Franchommelaan. Meteen het einde van de organisatie van de Blauwe Week. "Het optreden van Scala & Kolacny Brothers was elk zitje bezet en de Studio Brussel-party bracht ongeveer 800 mensen op de dansvloer. Dat het kinderfestival de moeilijkste opdracht ging zijn, wisten we. Daar genoten toch ruim 200 kinderen van een fijne middag.", zegt burgemeester Ivan De Clerck. "Zonder twijfel komt er een vervolg van de week. Al zullen we elke organisatie eerst evalueren. De ideeën zijn er alvast. Misschien moeten we volgend jaar wel alles wat meer spreiden."

Net voor de symbolische week stelde de meerderheidspartij met Kathy Kamoen al hun nieuwe nummer twee voor. Later dit najaar vult de partij stapsgewijs zijn lijst aan. Wellicht zijn de plekken van de huidige schepenen die als volgende bekend gemaakt zullen worden. "De twee nieuwe namen moeten een wissel op de toekomst betekenen. Zeker Mitch wordt één van de sterkhouders van de komende decennia worden. Straks komen daar nog een aantal jonge kandidaten bij die een meerwaarde zullen betekenen voor het toekomstig uit te tekenen beleid.", besluit De Clerck.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio