Jeugdbewegingen geven gezamenlijk startschot van nieuw werkjaar

Jeugdbewegingen geven gezamenlijk startschot van nieuw werkjaar

Een unicum: alle leidingen van jeugdbewegingen met lokaal in het Zeebos gingen voor de start van hun werkjaar samen op de foto. Foto: jwi

Blankenberge - Een drukte van jewelste vonden we zaterdagmiddag in het Zeebos. Jeugdbewegingen Scouts Blankenberge, Chiro Bloemkine, KSA Scarphoutstede gaven er elk op geheel eigen wijze het startschot van hun nieuwe werkjaar.

De jongens van KSA waar Geniaal Digitaal als thema klinkt, zien na een stabiele periode hun ledenaantal terug stijgen na enkele jaren. "Vandaag verwachten we 115 jongens, leiding inbegrepen.", zegt Tim Dierickx. "We gaan op ons elan door. Bijzondere activiteiten hebben we nog niet gepland. Gezien de bijzondere verjaardag van KSA Nationaal zijn we wel van plan iets bijzonder te doen op de ouderavond maar daar gaan we nog niet teveel van verklappen."

Bij de buren van de Chiro tellen ze ledenaantal van om en bij 150 leden. Bovendien kunnen ze beroep doen op een leidingsploeg van 16 meiden. Iedereen Chironaut is daar het jaarthema. "Nieuwe gezichten blijven meer dan welkom. Onze groep zit duidelijk in een positieve trend.", weet Ann Vandenbriele. "Onze uitdaging ligt dit jaar bij nog meer beleving bij de kids. Zo proberen we levensgrote ruimteschepen te bouwen."

Geen thema bij de Scouts met gemengd meisjes en jongens. "We hebben zo'n 200 leden die onder toeziend oog van 35 leidinggevend zich wekelijks rotamuseren. Bij de kleinsten kunnen we helaas geen nieuwelingen meer toelaten.", zegt Wisse Willem. Starten deden zij met een familiedag waar ouders, grootouders en vrienden welkom waren. Er waren springkastelen, een scoutesk-toernooi en 's avonds zelfs een optreden met talent van eigen bodem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio