Kinderen worden ingeschakeld op Dag van de Natuur

Blankenberge - Op zondag 19 november wordt in bezoekerscentrum Uitkerkse Polder de Dag van de Natuur gevierd. Daarvoor nodigen de vaste vrijwilligers alle kinderen uit.

De activiteit valt onder het 'Nature for Kids/Kids for Nature'-programma waarmee ze jongeren tussen acht en vijftien jaar op een speelse manier én door een ander bril gaan kijken naar de natuurpracht in en rond Blankenberge. Op zondagmiddag steken ze allen de handen uit de mouwen.

Ben je jong, groen en stoer? Samen met andere kids ben je welkom om te maaien, te snoeien en bomen te knotten dat het een lieve lust is in de grootste en schoonste achtertuin van de badstad. Daar wordt alles in gereedheid gebracht voor Koning Winter. De rietbegroeiing rond de poel aan Groenwaecke wordt ontruimt waardoor bezoekers de vogeltjes van nabij kunnen bewonderen vanuit de cafetaria.

Trek dus best je werkplunje, handschoenen en laarzen aan en breng ook je verrekijker mee! De natuurgidsen zullen tussen de beheerswerken je graag wijzen op de vogels die blijven en straks naar het zuiden trekken. Bovendien verklappen ze honderduit weetjes. Na het noeste natuurwerk wordt iedereen getrakteerd op een drankje en een pannenkoek.

De activiteit start om 14 uur en eindigt omstreeks 16 uur. Alle jongens en meisjes van acht tot vijftien jaar zijn welkom. Deelnemen is gratis maar vooraf inschrijven is gewenst. Stuur daarvoor een email naar uitkerksepolder@natuurpunt.be of bel naar het nummer 050/42.90.40.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio