Psychiatrische patiënten op trein van Vic De Wachter

Psychiatrische patiënten op trein van Vic De Wachter

Foto: Bram Vandeveire

Blankenberge - Op vrijdag 23 februari palmt Muziektheater De Kolonie opnieuw het CC Casino in met muziektheatervoorstelling deWattman met vertolking van Vic De Wachter.

In de voorstelling keren we terug naar mei 1940 waar trambestuurder Leon Vermast bij het ochtend waken de opdracht krijgt om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken en richting Mortsel te sporen om er psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun gesticht overleefden. Het verhaal wordt gekenmerkt door die hoe één gebeurtenis als een krater inslaat op iemand bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden. Zo staat 'deWattman' symbool voor het leven draagt.

In de muziektheatervoorstelling waar Leon vertolkt wordt door Vic De Wachter scheppen de muzikanten een plateau voor de rasacteur. De muziek draagt de woorden, de woorden beïnvloeden de muziek. Zo wordt deWattman veel meer een dialoog tussen tekst en muziek dan een pure monoloog. Verwacht je dus aan een theater pur sang: eerlijk, beklijvend en wondermooi geacteerd.

De voorstelling vangt aan om 20 uur in de Saveryszaal van het cultuurcentrum. Abonnees betalen 10 euro, jong volk geniet mee voor 8,50 euro. Tickets aan standaardtarief bedragen 12,50 euro. Reserveren kan in het cultuurcentrum onder het dak van Infopunt Toerisme, gelegen Hoogstraat 2. De dienst is telefonisch bereikbaar op het nummer 050 636 600 of via mail naar het adres cultuur@blankenberge.be. De makkelijkste manier om tickets te kopen is via de website cultuur.blankenberge.be.

Win een duoticket

Helaas, het duoticket is al de deur uit. Piet Debuysere uit Blankenberge geniet vrijdagavond van een unieke muziektheaterstuk. Hij werd door onze redactie persoonlijk gecontacteerd. Hou zeker onze gemeentesite in de gaten voor nieuwe wedstrijden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio