Vànn brengt Scandinavië naar de badkamer

Vànn brengt Scandinavië naar de badkamer

Foto: jwi

Blankenberge - Naast het installeren en herstellen van sanitair en centrale verwarming breidde loodgieterij Gerardy BVBA sinds kort uit met Vànn, een eigen winkel met badartikelen. Volgens medezaakvoerder Vanessa Casier het ontbrekende element in haar job en volledig in lijn van de branche. "Even het administratieve aan de kant leggen, breekt mijn dag."

Loodgieter Dany Gerardy staat al meer dan 20 jaar in het vak en sinds 2005 gevestigd in industriezone De Riethoek. Partner en medezaakvoerder Vanessa Casier heeft, sinds ze de horeca vaarwel zei en haar plaats inruilde voor de administratieve luik van de onderneming, altijd een beetje op haar honger blijven zitten. "Het sociaal contact is hier miniem. Nu en dan is er wel een telefoontje maar mensen bellen geen loodgieter voor een gezellig praatje. Bovendien wonen we zelf boven de zaak dus vaak breng ik de dagen door telkens dezelfde vier muren."

Vier jaar geleden woonde de vrouw een homeparty bij van Mamzel, een Hasseltse firma die een uitgebreid aanbod van geschenkartikelen zoals dekbedden en draagtassen aan de man brengt. "Tijdrovend waren de kinderen toen niet meer en ik besloot een jaar aan de slag te gaan als consulente van het merk. Dat beviel me. Naast de vele contacten, bezocht ik ook veel beurzen en raakte ik betrokken in het aankoopproces. Dat heeft me aan het denken gezet: waar in Blankenberge kan je nog badproducten kopen?"

De bureauruimte in de zaak neem maar enkele vierkante meters in. De rest van de ruimte is nu ingericht als toonzaal van badartikelen: van badlinnen tot manicureset, van wasmanden tot kapstokken. "Daarvoor ging ik in zee met drie kwalitatieve merken: blomus, meraki en muubs. Twee daarvan zijn Scandinavisch en elk van hen straalt een eigen karakter uit.", legt Vanessa uit. Vànn, de naam van de winkel, betekent water in het Noors en is tegelijkertijd een knipoog naar haar eigen naam. "Doordat we in een industriële zone zitten, kunnen we niet rekenen op veel passanten. Naambekendheid creëren is dus een belangrijke factor. Zo zijn we actief op sociale media en is een webshop uitgebouwd waarbij verzending of afhaling mogelijk zijn."

Vànn - Schaapstraat 124, Blankenberge
www.vann-pure.be
Elke weekdag geopend van 10 tot 18 uur. Tijdens de eindejaarsperiode ook op zaterdag geopend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio