Boekhouder Tom Dewaele brengt ondernemer en zijn centen dichter bij elkaar

Boekhouder Tom Dewaele brengt ondernemer en zijn centen dichter bij elkaar

Foto: jwi

Blankenberge - In een ideale wereld zouden we misschien geen boekhouding moeten houden maar de realiteit is anders. Toch werkt het team van Online Boekhouders naar een efficiëntere en milieuvriendelijkere werking. "Klanten van ons kunnen met hun smartphone hun boekhouding raadplegen en rechtstreeks documenten opladen in hun dossier."

Rommelige bureaus en geen archiefkasten met overvolle dossiers in het boekhoudkantoor van Tom Dewaele. Bij Online Boekhouders, sinds eind 2017 gevestigd in het pand gelegen Molenstraat 1B wordt amper nog met papieren documenten gewerkt. "Andere collega's in het vak vragen hun klanten per kwartaal te bezorgen. Bij ons kan men wanneer ze een factuur per mail of per post ontvangen, in enkele muis- of vingerklikken ons bezorgen", legt de zaakvoerder uit.

Het boekhoudkantoor biedt de klassieke diensten zoals de meeste kantoren aan maar dankzij een aantal investeringen, heeft de klant meer transparantie. "Documenten opgeladen in het online platform maakt dat wij efficiënter te werk kunnen gaan. Dankzij externe factoren kunnen de digitale dossiers bijvoorbeeld gekoppeld worden aan banksystemen. Bankuitreksels worden zo automatisch ingelezen", gaat Dewaele verder. "Die automatisering maar dat wij als kantoor ook een grotere focus kunnen leggen op begeleiding.

De boekhouder combineert zijn zelfstandige activiteit met lesgeven van computerboekhouden aan de Hogeschool West-Vlaanderen. "Vorig jaar rond Pasen hadden we om en bij de 70 klanten. Sinds de opening van het kantoor zijn we in volle groei", zegt Tom. "Het kantoor is een investering geweest samen met de buren van verzekeringskantoor Assuflex. De ruimte was te groot voor beiden. Nu hebben we beiden onze eigen - bovenal aangename - werkplek."

Het kantoor is telefonisch te bereiken op het nummer 050 70 62 54. Via de website www.onlineboekhouders.be kan je ook online een afspraak maken of live chatten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio