Studenten Bedrijfsmanagement ondernemen duurzaam

BRUGGE - De studenten Bedrijfsmanagement van de Hogeschool West-Vlaanderen organiseerden dinsdag 15 mei 2012 een MVO-markt voor zes bezoekende secundaire scholen. Welgeteld 99 studenten werkten hieraan het afgelopen semester.

Dinsdag 15 mei 2012 konden de zes ingeschreven scholen die zo'n 110 leerlingen telden terecht in de Hogeschool West-Vlaanderen voor een markt over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In de campus in de Rijselstraat werden door de 99 studenten Bedrijfsmanagement standjes opgebouwd over verschillende vormen van duurzaam ondernemen. Onderwerpen zoals Fairtrade, ISO 26000, recycleerbare verpakking en dergelijke kwamen aan bod.

De studenten werden in het begin van hun tweede semester verdeeld in groepen. Tijdens de voorbije weken mochten ze aan een stand werken waarbij ze aan sponsors moesten geraken om hun stand aan te kleden.
Daarnaast moesten ze ook een schriftelijk rapport over hun onderwerp schrijven.

De leerlingen die op bezoek kwamen in de school kregen naast de vele interactieve onderdelen aan de stand ook een infosessie over maatschappelijk verantwoord ondernemen in het auditorium van de school.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio