De President pronkt terug op het Koning Albert I-park

De President pronkt terug op het Koning Albert I-park

Foto: © jwi

Blankenberge - De uitbreiding van het politiekantoor is afgerond en een deel van het Koning Albert I-park werd heraangelegd. Het beeld De President heeft hier even moeten onder lijden, maar nu is het terug. Het kreeg een prominent zichtbare plaats vlakbij de Ontmijnersstraat. Het beeld werd op een sokkel van een meter gezet, waardoor het een monumentale indruk maakt.

Midden juni werd het beeld De President (gemaakt door beeldhouder Henri Lannoye), die oorspronkelijk in het Koning Albert I-park achter het stadhuis stond, teruggeplaatst. Dit gebeurde als onderdeel van het totaalplan van het hervaloriseren van het kunstpatrimonium van de stad.

Het beeld is inmiddels 40 jaar eigendom van de stad maar door de uitbreiding van het politiekantoor moest het een tijdje worden opgeborgen.

Cultuurschepen Philip Konings: 'Er worden voorlopig geen nieuwe beelden aangekocht door het stadsbestuur. Door het herschikken van beelden proberen we opnieuw de aandacht te trekken op het bestaande kunstpatrimonium.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio