Kunst nu ook in woonwijken

Blankenberge - Blankenberge werkt momenteel aan een grondige herschikking van het beeldenpatrimonium in de stad. Op initiatief van Schepen van Cultuur, Philip Konings, wordt onderzocht waar kunstwerken het best tot hun recht komen. In functie daarvan komen bestaande beelden op andere plaatsen te staan. Na de herschikking van beelden op het Leopold III-plein zoals we eerder lazen, werden recent vijf beelden in de oostelijke woonwijk aan het Slabbinckpad bij de Jean Jaureslaan geplaatst.

Philip Konings (Open VLD), Schepen van Cultuur: 'De beelden stonden eerder op het Koning Leopold III-plein, maar kwamen daar onvoldoende tot hun recht wegens te kleinschalig. Op hun huidige locatie staan de afmetingen van de beelden perfect in verhouding tot de ruimte er rond. Doordat ze contrasteren met de groene omgeving komen de sculpturen optimaal tot hun recht.'

De kunstwerken die te bewonderen zijn, betreffen <i>De Zeemeerminnen</i> van Stef Orti, <i>Eclips</i> van Dirk Van Hecke, <i>De Baadsters</i> van JPan, <i>De Bibliotheek</i> van Nand Huyge en <i>Dino</i> van Joeri Strubbe. De sculpturen werden aangemaakt in het kader van de interactieve Art Pro Art zomertentoonstelling van enkele jaren terug.

De plaatsing van de vijf sculpturen is een onderdeel van het totaalplan van hervaloriseren van het kunstpatrimonium van de stad Blankenberge.

'Er worden geen nieuwe beelden aangekocht, maar door bestaande te verplaatsen wordt opnieuw de aandacht erop getrokken', preciseert Konings. Bovendien is het de bedoeling van de Schepen om kunstwerken ook in de woonwijken te brengen en zo de kwaliteit van de openbare leefruimte te verhogen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio