Beelden kappen op Vuurtorenplein

Beelden kappen op Vuurtorenplein

Veel beeldhouwwerken te ontdekken op het Vuurtorenplein. Foto: © jwi

Blankenberge - Op het Vuurtorenplein bij de haven staat de hele zomer een heus beeldendorp opgesteld. Er zijn niet alleen tal van beeldhouwwerken te bezichtigen, maar iedereen kan er zelf aan de slag met hamer en beitel.

Reeds enkele jaren bestaat het initiatief als klein onderdeel van de Beeldige Wandeling. Dit jaar werd het uitgebouwd tot een apart volwaardig gebeuren en kreeg het ook een eigen plaats. Er werd een waar beeldendorp opgericht met live carving als hoogtepunt.

Cultuurschepen Philip Konings: 'Het interactieve aspect is uniek bij dit evenement. Zowels inwoners als toeristen krijgen de kans om van dichtbij het creatieproces van een sculptuur te volgen. Ze kunnen ook zelf in de stenen kappen en ervaren wat beeldhouwen is.'

Beeldhouwers van het kunstcollectief ArtProArt zijn elk weekend aanwezig om geïnteresseerden wegwijs te maken in de kunst van het beeldhouwen. Gedurende de hele zomer kun je een 6- tal werken vorm zien krijgen. Daarnaast staan ook een 15- tal werken op het plein opgesteld.

'Het beeldendorp krijgt niet enkel zeer veel bezoekers over de vloer, maar het Vuurtorenplein kreeg er een aandachtpunt bij waardoor wandelaars ook dit meer afgelegen deel van de Zeedijk komen bezoeken.', aldus Konings.

Het beeldendorp is nog te bezoeken tot en met 23 augustus bij de vuurtoren van Blankenberge. Bezoek en live carving zijn gratis. Er is een brochure beschikbaar in het Cultuurcentrum of in de Dienst Toerisme.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio