Nationale kampioenschappen liggende wip in Bloso-centrum

© © jwi

Gedurende het weekend van 6 en 7 oktober organiseert de Sector Kust & Ommeland met de steun van de Belgische en Vlaamse Boogsportfederatie Liggende Wip het 40ste Belgisch en Federaal Kampioenschap in de sporthal van het Bloso-centrum. Dit met medewerking van het Stadbestuur en de Sportdienst van de stad en de provinciale Sportdienst en Sportraad van West-Vlaanderen. De logistieke organisatie wordt verzekerd door de Koninklijke Handbooggilde De Vrije Schutters Blankenberge.

jwi

Op zaterdag nemen maar liefst 532 deelnemers individueel deel aan het Federaal & Belgisch Kampioenschap. Ze worden ingedeeld volgens de vijf verschillende leeftijdsklassen. Naast het klassieke materiaal, de moderne compoundbogen met vizier, is er ook een speciale categorie voorzien voor blankboog- en zonder vizier-schutters.Diezelfde dag zullen Clubkoningen en -koninginnen strijden voor de nationale titel.

Op zondag gaat het Federaal & Belgisch Kampioenschap Intersectorale- en Clubploegen door. Zo'n 42 clubploegen en 38 intersectorale ploegen komen hiervoor naar Blankenberge.De federale sectoren mogen drie clubploegen van elk zes schutters afvaardigen. Elke ploeg krijgt twee beurten van telkens 60 schot met een tijdslimiet van 45 minuten; beide beurten worden samengeteld en zo bekomen we het eindresultaat.

VBFlw-voorzitter, Eric Wittevrongel: 'Favorieten aanduiden is een zeer moeilijke zaak, maar we verwachten dat de West-Vlaamse ploegen op het erepodium zullen plaatsnemen en hun behaalde clubtitel (De Leeuwkes Ingelmunster) en Intersectorale ploeg (Sector Tielt-Roeselare): Heren en Blankboog van 2011 zullen hernieuwen.'

In de sporthal van het Bloso-centrum zullen 22 wippen voor de wedstrijd klaarstaan. De wedstrijden starten telkens om 8u30 en eindigen met de prijsuitreiking omstreeks 18u30. Geïnteresseerden kunnen gratis een kijkje komen nemen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus