Wedstrijd campagnebeeld ‘De Groote Oorlog in Blankenberge’

Wedstrijd campagnebeeld ‘De Groote Oorlog in Blankenberge’

Foto: Blankenberge

Blankenberge - Momenteel werkt het stadsbestuur aan een reeks projecten die tijdens de herdenkingsperiode ‘100 jaar WO I’ de aandacht moeten vestigen op het leven tijdens de oorlogsjaren in Blankenberge. In haar zoektocht naar een passend campagnebeeld voor dit prestigieuze project schrijft het stadsbestuur een ontwerpwedstrijd uit.

In de zomer van 2014, halfweg het 100ste herdenkingsjaar van WO I, zal de ‘Groote Oorlog’ alom tegenwoordig zijn in het straatbeeld. Zo komt er een thematische wandel- en fietstocht, een tentoonstelling, infoborden, een brochure en een boekpublicatie.

Philip Konings, schepen voor Erfgoed en Cultuur: 'Op voorstel van de werkgroep die het project begeleidt lanceren wij een ontwerpwedstrijd om het campagnebeeld voor het project te ontwerpen. Het ontwerp moet herkenbaar en duidelijk zijn en gebruikt kunnen worden op communicatiedragers zoals flyers, affiches, vlaggen, webbanners. Het campagnebeeld zal een belangrijke rol spelen in de promotionele ondersteuning van het project.'

Het winnende ontwerp zal te zien zijn in alle digitale en gedrukte communicatie, maar ook in de fiets- en wandelbrochure, op de tentoonstellingspanelen en op de infoborden en infokolommen langs het wandel- en fietsparcours. Het ontwerp mag nagenoeg volledig vrij ingevuld worden. Het moet enkel de tekst ‘Blankenberge en Uitkerke bezet: 1914-1918’ bevatten. Het gekende klaprooslogo van het programmasecretariaat 100 jaar Groote Oorlog moet in het campagnebeeld geïntegreerd worden.

Wie zich geroepen voelt om het campagnebeeld van het project ‘De Groote Oorlog’ te ontwerpen, kan zijn ontwerp nog tot uiterlijk 1 oktober 2013 aan de stadsarchivaris bezorgen. De werkgroep ‘De Groote Oorlog’ zal het winnende ontwerp uitkiezen. Meer informatie over het wedstrijdreglement is te bekomen bij stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester (J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge - 050/43.57.35 - archief@blankenberge.be).

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio