Infomarkt met thema 'De Kracht van Samen'

Infomarkt  met thema 'De Kracht van Samen'

Aad van Elswijk is voorzitter van de KBO; overal in Baarle werden uitnodigingen voor de infomarkt verspreid door zijn leden Foto: Jeanny Wouters

Baarle-Hertog - Zaterdag 11 oktober kun je gratis een grote informatiemarkt bezoeken in het Cultureel Centrum, getiteld 'De Kracht van Samen'. Het is een markt over welzijn, zorg, wonen en veiligheid, gericht op de Nederlandse markt. Georganiseerd door de Katholieke Bond van Ouderen, Thebe, Careyn en de gemeente Baarle-Nassau. Gratis toegankelijk, tussen 10:00-16:00 uur voor iedereen die interesse heeft. De aula, De La Sallezaal, lokaal 1 en 2, de spreekkamer en de bibliotheek herbergen stands met informatie, op de parkeerplaats staat een container van Into D'Mentia en de Lokale Omroep Baarle maakt de hele dag een live uitzending en stelt haar studio open voor belangstellenden.

'In 2015 gaat er veel veranderen in de zorg in Nederland' vertelt KBO voorzitter Aad van Elswijk. Dat was de aanleiding om een informatiemarkt te organiseren. Men zocht contact met andere betrokkenen en die waren direct enthousiast. Inmiddels staan er 43 organisaties op de markt en er staan nog 8 wachtenden op een lijst, mocht er een plekje vrijkomen.

Opening

Om 09:30 uur wordt de markt officieel geopend door burgemeester Braam van Baarle-Nassau en de heer Vermolen, directeur van Zorgbelang Brabant. In de LaSallezaal is een koffiehoek ingericht en elke bezoeker krijgt een kop koffie of thee aangeboden. Voor kinderen is er een knutselhoek. In de spreekkamer geeft de gemeente Baarle-Nassau uitleg over de veranderingen in de zorg en de nieuwe taken die de gemeente hierin krijgt.

Dement

Heel bijzonder is de container van Into D'Mentia op de parking. Wie hier een kijkje wil nemen moet zich aanmelden bij Kitty Vrolijk van de gemeente Baarle-Nassau. Hier kun je ervaren hoe een dementerend persoon de wereld beleeft.

Er is een speciale website http://www.infomarktbaarle.nl waar bijvoorbeeld alle exposanten op staan. Deze website blijft ook na de infomarkt nog in de lucht, als startpunt voor heel veel informatie over zorg, welzijn, wonen en veiligheid.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio