Koker met foto's en documenten in bol op toren Remigiuskerk

Fotos en documenten worden zorgvuldig uitgezocht door pastoor Braspenning en Fonne Gulickx Foto: Jeanny Wouters

Baarle-Hertog - Donderdagochtend werd het kruis, de gouden haan en de gouden bol teruggeplaatst op de toren van de Remigiuskerk. Bij de restauratiewerkzaamheden waren deze een paar maanden geleden verwijderd om te worden opgeknapt. In de bol is een koker gestopt met documenten, krantenknipsels en foto's uit 2011/2012.

 'Als ze over vijftig of honderd jaar weer eens iets gaan doen aan de kerk, dan vinden ze deze informatie. Heel Baol weet nu dat boven in die bol een koker zit, da's heel d'n opzet' zegt Fonne Gulickx, voorzitter van het parochiebestuur. Het was zijn idee om een koker met herinneringen uit 2011 en 2012 in de gouden bol op de kerktoren te stoppen. In de pvc koker zitten foto's, krantenknipsels van de restauratie van de kerk dit jaar, lijsten met namen van leden van het kerkbestuur en alle vrijwilligers en een exemplaar van het blad Kerk en Leven. De documenten werden opgerold, in de koker gestopt en die werd vervolgens zorgvuldig dichtgelijmd zodat de documenten tegen weersinvloeden zijn afgeschermd. 'Een mooi aandenken voor het nageslacht, dat doen ze nooit zodusdat is leuk.'

Haan

Met een grote kraan werden deze donderdag de leien van de daken gecontroleerd, de andere toren werd geïnspecteerd en de gouden haan, gouden bol en het grote kruis werden teruggeplaatst op degrootste toren. 'De haan staat er weer op, ik hoop dat er weer meer kippen komen' zei pastoor Braspenning met een lach.

 

De restauratie van de Remigiuskerk begon eind augustus en als alles volgens plan verloopt is eind maart de hele kerk gereed. Tot nu toe is er weinig oponthoud geweest vanwege het weer.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio