Moet VVV infokantoor openingsuren inkrimpen?

Moet VVV infokantoor openingsuren inkrimpen?

Moet het vvvtoeristisch infokantoor de openingsuren drastisch gaan inperken Foto: Jeanny Wouters

Baarle-Hertog - Het VVV infokantoor van Baarle wordt gesubsidieerd door beide gemeenten. Baarle-Nassau droeg de afgelopen jaren steeds ongeveer 40.000 euro bij; Baarle-Hertog rond de 10.000 euro. Daarvan werden huur, personeel en alle andere kosten betaald. Dit jaar heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau een deel van de subsidie vanwege bezuinigingen geschrapt. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de openingsuren van het toeristisch infokantoor.

Omdat de subsidies vanuit de gemeenten niet aan het begin van het jaar worden voldaan, kan het VVV een beroep doen op de Stichting Ondernemend Baarle. Zij financieren voor; de voorschotten worden later met de subsidies verrekend. 'Het VVV is een gezonde vereniging, wij kunnen net al onze rekeningen betalen, maar we hebben geen financiële buffer' vertelt penningmeester Jan van Strijp. 'We gaan niet failliet, maar we hebben ook geen bezittingen, we betalen netjes onze huur, personeel en belastingen. Maar als de extra subsidie wordt geschrapt, dan moeten wij onze openingsuren drastisch verminderen. Want de huur en energie kan je niet stopzetten.' Hij schat dat door het wegvallen van de subsidie waarover de gemeenteraad van Nassau zich nog moet uitspreken, ruw geschat 40% op personeel en openingsuren moet worden bezuinigd. Destijds is die extra subsidie verkregen om aan een bepaald aantal openingsuren te kunnen voldoen.

 

'We zitten er niet om winst te maken, maar om de BV Baarle goed te bedienen' zegt Jan van Strijp. 'De BV Baarle daar bedoelen we dan de gehele toeristische sector mee, vertaald in werkgelegenheid. Voor een toeristische gemeente is een VVV/toeristisch infokantoor, met daarachter productontwikkeling, van essentieel belang.' De openingstijden van het VVV vindt u op www.vvvbaarle.com

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio