Opendeurdag bij melkveebedrijf familie Bruurs

Opendeurdag bij melkveebedrijf familie Bruurs

Jan, Joris en Diny Bruurs heten u van harte welkom zondag 16 september in hun nieuwe stal aan de Hoogstratensebaan 48 Foto: Sarah Seyen

Baarle-Hertog - Zondag 16 september kunt u tussen 10:00-18:00 uur een kijkje nemen in de nieuwe melkveestal van de familie Bruurs aan de Hoogstratensebaan 48. Het is de Dag van de Landbouw in de provincie Antwerpen en dit Belgisch/Nederlands bedrijf doet daar aan mee. Jan en Diny Bruurs en hun zoon Joris heten u van harte welkom. De nieuwe stal is uitgerust met melkrobots, een mestrobot, waterbedden voor de koeien en massageborstels.

 Het bedrijf heet De Buuck, genoemd naar de vroegere eigenaresse van de landerijen waarop de boerderij is gebouwd. De familie Du Buuck uit Dinand had de grond voorheen in bezit. In 1965 kocht de vader van Jan Bruurs deze landerijen van de erfgenamen en in de volksmond bleef de grond De Buuck genoemd worden. Later bouwden Jan en Diny er hun bedrijf op en nu hun zoon Joris in het bedrijf is gekomen, willen zij opnieuw investeren voor de toekomst dus kwam er een nieuwe stal voor de koeien. 'We zijn trots op onze boerenafkomst en geven het graag door aan onze zoon'. 

Eerlijk verhaal

'We denken dat we verantwoord omgaan met de natuur en de dieren en daarom willen we aan de burger laten zien hoe het hier aan toe gaat, dat het zeer diervriendelijk is' zegt Jan Bruurs. De stal is gelijkmatig van temperatuur, kan langs alle zijden worden opengezet. Op het dak en binnen is een weerstation en sensoren die signalen aan de computer doorgeven die de buitengordijnen aanstuurt. Koeien dragen een halsband met daarin meetapparatuur die gegevens aan de computer doorgeeft. 'Het melken doen we niet meer zelf maar we zijn veel meer tussen de koeien aan het rondlopen om te controleren' zegt Joris Bruurs.

Ga gerust een kijkje nemen zondag en neem zeker de kinderen mee, want er is allerlei vermaak voor de kinderen voorzien. De toegang is geheel gratis.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio