Nieuw beeld Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen voor kapel Gel

Greet is superblij met het nieuwe beeld voor de kapel van Gel Foto: Jeanny Wouters

Baarle-Hertog - Greet en Jan Mertens uit Zondereigen zorgen al jaren voor het kapelletje op Gel dat vlakbij hun huis staat. In het najaar werd voor de vierde keer het beeld van OLV van Vlaanderen gestolen. Mevrouw Maria Hannes uit Oud-Turnhout schonk hen een beeld van deze Maria dat zij nog had staan en wilde opruimen.

 In diverse kranten verscheen destijds het verhaal van Greet en Jan Mertens en de kapel van Gel. Ze kregen twee reacties van mensen die een beeld van OLV van Vlaanderen wilden schenken. Maria Hannes uit Oud-Turnhout had in de telefoongids willekeurig een Mertens gebeld in Zondereigen. Daar zijn veel mensen met die naam, maar gelukkig kent iedereen elkaar in het kleine dorp, en Jef Mertens bracht bij Greet en Jan een briefje met de naam en het telefoonnummer van de dame uit Oud-Turnhout. Greet is zelf ook van Oud-Turnhout en zij nam snel contact op. "Die mevrouw vertelde dat het beeld afkomstig is van haar schoonmoeder en zij was aan het opruimen en wilde dat het beeld goed terechtkwam."

Superblij

"Het is een heel mooi beeld, wij zijn er superblij mee" vertelt Greet. Trots toont zij het prachtig gekleurde beeld van Maria met kind, en de leeuw van Vlaanderen. Tot mei houden zij het nieuwe beeld nu in huis, en dan wordt het teruggeplaatst in het kapelletje. Jan denkt intussen na over een betere beveiliging, tralies of een slot. Ze hebben geen idee wie het vorige beeld gestolen heeft, maar het moet een verzamelaar geweest zijn, want er was niets vernield. En het dikke ijzerdraad dat het deurtje op zijn plaats hield was met een tang doorgeknipt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio