Website over Baarle in WO-I

Baarle-Hertog - Er staan grote activiteiten op het programma van Heemkundekring Amalia van Solms, bij de herdenking van 100 jaar Eerste Wereld Oorlog (1914-1918) volgend jaar. Het project heet "WO-I in onze grensregio. Vergeten? Opgehelderd!" De website die daarbij hoort is sinds kort in de lucht.

Op  www.dodendraad.org is heel veel informatie over dit grote project te vinden. Op de site niet alleen tekst, maar ook heel veel oude foto's en afbeeldingen. Doel van dit project is de belangrijke rol die de Baarlese enclaves speelden in deze oorlog, voor het voetlicht te brengen.

Boek en cursus

Er wordt hard gewerkt aan een boek dat op zondagmiddag 13 oktober wordt gepresenteerd in de Wouwer in Ravels. Daaraan wordt meegewerkt door 17 auteurs en het boek draagt de titel: "Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens". De ondertitel: "Gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog aan de grens met Baarle-Nassau." Het telt 336 pagina's en vormt de basis voor een cursus die start op dinsdag 15 oktober. De cursus bestaat uit 6 lesavonden verzorgd door gerenommeerde sprekers en staat open voor belangstellenden uit de grensregio. Begin maart opent de inschrijving.

Fiets- en wandelroutes

De Dodendraad van Zondereigen staat centraal in de activiteiten en er is ook een fietsroute in de maak met die titel. De Dodendraadroute wordt een recreatieve fietsroute van 37 km, interactief en internationaal. Opmerkelijke plaatsen uit de WO-I geschiedenis worden aangedaan, langs de route worden schildwachthuisjes geplaatst en een Schalthaus. 15 Fotoborden informeren de fietser onderweg. Er worden ook nog twee wandelroutes uitgezet, een in Zondereigen en een in Baarle centrum.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio