FOTOSPECIAL: Vrienden van Lourdes verloten 80 vrije reizen

Zondag 9 februari werden 80 reizen naar Lourdes verloot door de Vrienden van Lourdes. De zieken kunnen van 19 tot met 24 juli een reis naar het Mariaoord maken; de donateurs hebben de keuze voor deze datum of de reis van 14 tot en met 19 mei. Ook is er de mogelijkheid om niet met de TGV te reizen maar met het vliegtuig, de reis is dan iets korter.

 De aula van het Cultureel Centrum Baarle zat helemaal vol en er moesten zelfs nog stoelen worden bijgezet. In de regel komen de zelatrices naar de verloting; zij zijn erg benieuwd wie van hun donateurs of zieken een reis zal winnen. Na de bijeenkomst brengen zij vaak direct de mensen in hun eigen dorp of stad op de hoogte.

Maria

Pastoor Braspenning opende de middag met een gebed over Maria. Daarna werden de briefjes met namen van  zieken uit het blik getrokken door mensen uit de zaal. Vervolgens werd de grote ton met briefjes met namen van de ruim 6000 donateurs klaargezet en daaruit werden 50 winnaars van een Lourdesreis getrokken. De namen werden direct voorgelezen. Wie ook wil weten wie een reis gewonnen heeft, kan kijken op de site www.vrienden-van-lourdes.org Daar staat ook de data van de reizen en de prijzen als u ook naar Lourdes wilt met de Vrienden van Lourdes.

Kaarten

Aan het eind van de middag mochten de aanwezigen de nieuwe folder en ansichtkaart van de Kaarskensprocessie meenemen. Dit jaar is de Kaarskensprocessie op zondag 17 augustus.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio