Eerste vrouwelijke koning voor Schuttersgilde Sint-Sebastiaan

Eerste vrouwelijke koning voor Schuttersgilde Sint-Sebastiaan

Foto: ckd

Dilbeek - Voor het eerst in de rijke geschiedenis van boogschuttersgilde Sint-Sebastiaan heeft een vrouw zich tot koning weten te kronen bij de traditionele koningsschieting. Solange De Pauw haalde als eerste de oppergaai neer.

Afgelopen zaterdag verzamelden de boogschutters van Sint-Sebastiaansgilde rond de wip. Door de zon zat de sfeer er meteen goed in, al van bij de rondgang. Daarbij wordt drie keer rond de wip gewandeld om de aftredende koning uitgeleide te doen. Door de cirkel die dan gevormd wordt, kunnen er geen kwade elementen tussen de vriendschap komen, die de basis van de gilde vormt. De koningsbreuk werd daarna aan de tak van een boom gehangen

De uittredend koning kreeg de eerste drie kansen om zijn titel te verlengen, maar slaagde daar niet in. Pas tijdens de 21ste ronde kon iemand de oppergaai naar beneden halen. Solange De Pauw wordt daarmee de allereerste vrouw in de geschiedenis van de gilde die tot Koning werd gekroond. Een extra reden om een feestje te bouwen met alle deelnemers en sympathisanten. Bij de jongeren kroonde Kris Collignon zich tot prins.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio