FOTO: Jubilerende verenigingen feesten

Dilbeek - Maar liefst 220 jubileumjaren werden door vier verenigingen samen gevierd. In aanloop naar het dorpsfeest Beugoem Zweet nodigden de Landelijke Gilde, chiro Bodegem en JK Vuibak al hun oud-leden uit voor een geanimeerde avond vol herinneringen.

“Voor ons is het echt een feestjaar”, zegt Joris Beke van de chiro. “Niet alleen bestaat de jongensafdeling va de chiro 50 jaar en de meisjesafdeling 45, we trokken ook in onze nieuwe lokalen.” Met een quiz en een zangstonde keerde het aanwezige publiek even terug in de tijd.
Ook JK Vuilbak had iets te vieren. De vereniging werd 35 jaar geleden opgericht als oudleidingswerking voor de chiro, maar groeide uit tot een echte jeugdclub. Om zich voor te stellen, maakte het bestuur - veel mannen en slechts één vrouw - een filmpje waarin ze de club op een grappige manier voorstellen.
De Landelijke Gilde pakte voor haar negentigste verjaardag uit met een sketch waarin een oud boerenkoppel met rake spreekwoorden de bestuursleden op de korrel nam.
Na de acts speelde een covergroep nog even ten dans, nadien ging het feest gewoon door in JK Vuilbak. Een mooie opwarmer voor een tropisch Beugoem Zweet op zaterdag. 

www.beugoemzweet.be 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio