FOTO: Beste Beugoem Zweet ooit

Dilbeek - De vierde editie van Bodegemse dorpsfeest Beugoem Zweet was de heetste en drukst bezochte tot nu toe. Zowel op vrijdagavond als zaterdag zakten honderden mensen af naar de feestsite aan het Solleveld.

Beugoem Zweet was voor het eerst in zijn korte geschiedenis een tweedaagse. Op vrijdag organiseerden de Landelijke Gilde, Jeugclub Vuilbak en de Chiro van Bodegem een jubileumavond. Er werd met onder andere toneeltjes, een zangstonde en leuke spelletjes terug gedoken in de tijd. Coverband After Eight zorgde voor- en nadien voor een fel gesmaakt streepje muziek. De echte feestvarkens konden nadien nog terecht in de jeugdclub voor een feestje tot in de vroege uurtjes.

Dat feestje was lang niet voor iedereen weggelegd, want op zaterdag werd al in de voormiddag letterlijk het startschot gegeven van het échte Beugoem Zweet-programma. Meer dan twintig Run&Bike duo's haspelden onder een loden zon een zwaar parcours van bijna tien kilometer af. Later op de dag streden tien ploegen naar de titel van het Spel Zonder Grenzen. Ondertussen was er op het scherpst van de snee een duo tussen heel wat duo's op het bijzonder populaire Meetschiet-toernooi.
Bijzonder moment tussendoor was de landing van een helikopter op het aanpalende voetbalveld van Daring Bodegem. Aan boord mochten vier gelukkigen die op vrijdagavond een tombolawedstrijd gewonnen hadden. Zij kregen een korte vlucht boven Sint-Martens-Bodegem en Ternat voorgeschoteld.

Het avondprogramma werd verzorgd door coverband Commerwell en lokale dj's. Domper op de feestvreugde waren de vandalenstreken die in de nacht van zaterdag op zonder werden uitgehaald op de feestsite. Onbekenden spoten er met graffiti op de tent, het podium en andere voorwerpen. Ook werd er bier gestolen en een rugzak. De organisatoren hadden hierdoor op zondag uren langer opruimwerk maar lieten de vandalenstreken niet aan hun hart komen en kijken toch terug op een bijzonder geslaagde editie.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio