Eerste namen voor Sfinks Mixed

Eerste namen voor Sfinks Mixed

Foto: if

Boechout - Zeker nu het een gratis festival wordt, trekken de organisatoren van Sfinks de kaart van de ontdekkingen. Sfinksgangers ontdekten voor het eerst sterren als Khaled, Youssou N'dour en Cesaria Evora in Boechout. Maar niet alles valt op de podia te ontdekken: daarvoor zorgt de samenwerking tussen FroeFroe en MartHa!tentatief.

Jagwa Music (foto) is één van de populairste groepen uit Tanzania. Ze brengen opzwepende percussie met trancy zang en dans uit een Afrikaanse grootstad. Hun nieuwe cd 'Bongo Hotheads' spreekt voor zich. 

Batucada Sound Machine is dé partygroep in Nieuw-Zeeland. Hun mix van funk, hiphop en Braziliaanse percussie is uiterst aanstekelijk. Ze zorgen voor een portie Global Pop van Down Under. Lindigo mixt traditionele muziek uit Réunion met een Urban feel en meeslepende raps. Hun muziek is in de hele Indische Oceaan te horen en krijgt ongetwijfeld ook de dansers mee. 

Akua Naru noemt zichzelf een Femcee (Female MC). Ze is een jonge Amerikaanse met Nigeriaanse roots, die straffe funky hip-hop brengt. Rakim meets Lauryn Hill meets Nina Simone. Niet te missen.

Van totaal andere aard maar daarom niet minder amusant wordt Aangespoeld, een hilarische interpretatie van Gullivers Reizen in een samenwerking van FroeFroe en MartHa!tentatief.

Sfinks Mixed vindt plaats van donderdag 25 tot zondag 28 juli op het Molenveld. De toegang is gratis.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio