Info- en debatavond over toekomst kerkgebouwen en parochies

Boechout - In de aanloop naar de verkiezingen houdt CD&V op dinsdag 6 mei een info- en debatavond met Ward Kennes en Mia De Schamphelaere over 'Een toekomst voor onze kerkgebouwen en parochies'.

De vragen rond de toekomst van onze kerkgebouwen zijn de laatste jaren steeds luider gaan klinken. Het aantal kerkgangers en priesters daalt dan wel, maar dat geldt niet voor de kosten voor onderhoud, verwarming, verzekering en restauratie van de talrijke kerkgebouwen in Vlaanderen. Zowel het Vlaamse beleid als de reflectie die binnen de Kerk is gestart over de fusies van parochies, hebben de aanzet gegeven tot het debat dat nu volop woedt.

Tijdens deze info- en debatavond, die plaatsvindt op 6 mei om 20 uur in het Bistlokaal, komen verschillende thema's aan bod: het ontwikkelen van een lokale toekomstvisie voor de parochiekerken, mogelijke neven- en herbestemmingen van kerken en andere religieuze gebouwen, de rol van de lokale geloofsgemeenschap, fusies van parochies, een overzicht van de nieuwe regelgeving en andere aspecten.

Gastsprekers zijn Mia De Schamphelaere - CD&V-gemeenteraadslid in Edegem en ere-senator, en Ward Kennes, burgemeester in Kasterlee en Vlaams volksvertegenwoordiger. In het Vlaams Parlement is hij woordvoerder Levensbeschouwing en Erediensten van de CD&V-fractie.

De bedoeling van deze avond is niet om om een concreet plan naar voor te schuiven voor de plaatselijke kerken, maar om meer achtergrondinformatie te geven aan alle betrokken partijen en de beleidscontext te schetsen, zodat in alle gemeenten de juiste keuzes gemaakt worden.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio