NAH Project Ten Bosse en DVC Heilighart Bachte kregen elk een cheque van Kiwanis Baekeland

Deinze -

Maandag 30 maart 2009, overhandigde Kiwanis Baekeland Aalter 2 cheques van €9000 aan NAH Project Huis 120 en DVC Heilighart Bachte (foto’s). Beide cheques samen vormen de opbrengst van het concert van de Filharmonie dat door Kiwanis Aalter op 23 januari 2009 in de Brielpoort werd georganiseerd.

 Het project Huis 120 ontstond in 2008 onder impuls van de vzw Schotse Dagen. Het is een nieuw zorgproject voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel, dat op de rails werd gezet in samenwerking met de vzw De Heide uit Merelbeke en het Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius. In Huis Ten Bosse 120 wordt een aangepaste woning voor dergelijke patiënten ingericht. Meer info over het project Huis 120 vind je hier: www.schotsedagen.be

 
DVC Heilighart in Bachte of beter gekend in Deinze als het MPI, is de tweede grootste werkgever in Deinze met ruim 530 werknemers. Al deze mensen zorgen ervoor dat de 330 personen met een matige tot beperkte verstandelijke beperking en mooi en aangenaam verblijf hebben, dit zowel als dagverblijf of op internaat. De leeftijden variëren van 0 tot 76 jaar, maar de leeftijd van de meeste bewoners liggen tussen de 30 en 40 jaar. Het is trouwens een van de grootste dienstverleningcentrum in Vlaanderen, de directie was zeer tevreden met de check van €9000. Het geld zal gebruikt worden om in één van de 36 leefgroepen , namelijk de leefgroep Mikado waar men een nieuw douchebad zal plaatsen in de badkamer in hun appartement want het oude is aan vervanging toe en het nieuwe zal de opvoeders hun taak lichter maken.   
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio