Erfgoedwandeling Rondom Linden

Erfgoedwandeling Rondom Linden

Wandelingen langs het erfgoed van Linden Foto: LG Linden & HK Libbeke

Lubbeek - Op zondag 17 juni vindt de wandeling ‘Rondom Linden’ plaats. De dorpswandeling verhaalt over de verplaatsing van de kerk, over de eerste akkers, de dominante rol van de kasteelheer en het bruisende leven langs de Diestsesteenweg. De wandeling ‘Rondom Linden’ vertelt over grensbomen, herbergen, oude wegen en een verdwenen kasteel. De tocht van bijna 13 km is onder begeleiding van de auteur van de brochure over de deelgemeente van Lubbeek die onlangs alle inwoners in hun brievenbus vonden.

"Wie zich bewust is van zijn verleden, voelt zich sneller betrokken bij de toekomst van zijn woonplaats". Om het verleden van Linden beter bekend te maken, brengt de Landelijke Gilde van Linden, in samenwerking met de Heemkundige kring Libbeke een brochure uit waarin twee erfgoedwandelingen worden beschreven.

De Landelijke Gilde van Linden, de opvolger van de boerengilde opgericht in 1901, heeft sinds februari 2012 een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter André Michiels.

"De bestuursleden hebben de ambitie om hun leden een divers jaarprogramma aan te bieden. Naast de ‘klassieke’ gilde activiteiten zoals een gezamenlijk etentje en bezoeken met een culturele inslag; organiseren zij ook nog een kindernamiddag en een sportieve fietstocht met gids. De jaarlijkse inzet bij het fietsevenement ‘Ronde van Leuven’ einde augustus vormt ook een sterkhouder", doet André Michiels het verhaal.

"De Landelijke Gilde staat garant voor betrokkenheid op het dorp of de wijk. Als méér mensen zich bewust worden van de troeven of van de ongemakken, is het veel gemakkelijker om daar, samen, iets mee te doen. De leefbaarheid van het dorp staat dus voorop. Dank zij de hoofdsponsor CERA en enkele lokale sponsors (KBC, Spar, Nelma, Immo3000) is de vereniging er in geslaagd een brochure in vierkleurendruk aan te bieden voor elk Lindens huisgezin", besluit de fiere voorzitter.

Vertrek van de wandeling : 13 uur, ontmoetingscentrum Sint-Kwinten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio