Star Wars fanclub TeeKay-421 viert 20 jarig bestaan in Bouckenborghpark

Foto: Koen Dhollander

Merksem - De Belgische Star Wars fanclub TeeKay-421 bestaat dit jaar twintig jaar en zal dat vieren in het JC Bouckenborgh.

De Belgische club telt een goede 300 leden en is tevens één van de oudste actieve ’Star Wars’-fanclubs ter wereld. Met haar 20ste verjaardag kan de club tevens de 40ste verjaardag vieren van de eerste bioscoop vertoning.

Het evenement dat zal plaatsvinden op 11 maart is gratis te bezoeken en er worden tussen 12 en 18 uur ook verschillende activiteiten gepland.

Sinds begin 1997 publiceert TeeKay-421 elk jaar vier magazines waarin alle facetten van het Star Wars fandom aan bod komen. De fanclub werd begin 1997 opgericht door Laurent Bettens, Christiaan Vertez en Tim Veekhoven. In 1999 werd TeeKay-421 vervolgens een vzw. De club organiseert ook elk jaar verschillende activiteiten.

TeeKay-421 geniet een goede verstandhouding met Lucasfilm. Zo organiseerde de club de ‘Star Wars Trivia Challenge’ tijdens de officiële ‘Star Wars’-conventie ‘Celebration Europe II’ in 2013. Sinds het najaar van 2012 is TeeKay-421 ook gelinkt aan de officiële Star Wars website.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio