Kunstenaar Alex Croes ontwerpt nieuwe Grote en Kleine Stroboer

Kunstenaar Alex Croes ontwerpt nieuwe Grote en Kleine Stroboer

De nieuwe bronzen beeldjes ontworpen door Alex Croes Foto: Stad Antwerpen

Merksem - De jaarlijkse ereprijzen de Grote en Kleine Stroboer van het district Merksem worden twee nieuwe bronzen sculpturen.

De Kleine Stroboer wordt door het district geschonken aan huwelijksjubilarissen naar aanleiding van hun gouden, diamanten of briljanten jubileum, onder voorwaarde dat ze minstens 50 jaar in Merksem hebben gewoond. Ook Merksemse verenigingen die hun 50-jarig bestaan vieren worden geëerd met een Kleine Stroboer.
 
De Grote Stroboer wordt sinds 1996 jaarlijks uitgereikt aan een verdienstelijke Merksemnaar of Merksemse vereniging.
 
De bronzen beeldjes die tot nog toe werden geschonken zijn gemaakt door kunstenares Renate Caals.  De nieuwe, modernere versie zijn beeldjes beeldjes gemaakt door kunstenaar Alex Croes.
 
‘Er werd gekozen voor Croes omdat zijn ontwerp onmiddellijk een verhaal vertelt. Croes behoort tot de nieuwe generatie van figuratieve kunstenaars, die aansluiting zoeken bij de grote stromingen uit de afgelopen twee eeuwen. De kunstenaar wil de mens weergeven in al zijn kwetsbaarheid. Zijn werken zijn menselijk maar mysterieus’, klinkt het bij het district.
 
Croes koos voor twee verschillende bronzen sculpturen. De Grote Stroboer staat rechtop met een baal stro in zijn armen. De Kleine Stroboer is neergehurkt en bezig stro samen te binden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio