Mondelinge vragen tijdens de districtsraad

Mondelinge vragen tijdens de districtsraad

Foto: Koen Dhollander

Merksem - De districtsraad ging donderdag van start met één minuut stilte ter nagedachtenis van het overlijden van atletiek boegbeeld Jos Nuyens.

Raadslid Tristan Faes (PVDA) vroeg aan districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) waarom de raadscommissies regelmatig van zeer korte duur zijn, waarop de districtsvoorzitter antwoordde dat het aan de raadsleden is om vragen te stellen.

Faes had ook enkele vragen over de Schaal Sels. Het raadslid vond het gebudgetteerde bedrag niet terug dat het district betaald aan de organisatie en vroeg zich af of dit niet te veel was omdat de wedstrijd maar heel even in Merksem reed. Bungeneers reageerde krachtig omdat alle cijfers in de begroting van het district transparant zijn en dat het district wel degelijk in de picture komt met de wielerwedstrijd. ATV coverde zelfs de hele wedstrijd en er was veel volk op de Stroboerenmarkt en VIP tent van de wielerwedstrijd.

Raadslid Sonja De Meyer (CD&V) had vragen over geluidshinder, vandalisme en overlast. Volgens het raadslid waren er klachten aan het Kwadenveldenplein en aan het graf van Herman Wijns. Districsschepen Karin Staes (sp.a-GROEN) reageerde over een geslaagde heraanleg van het plein maar ook dat de politie al pv's opstelde en dat de bevoegde diensten verder controles zullen doen. Volgens districsschepen Gilbert Verstraelen (sp.a-GROEN) kan het niet de bedoeling zijn om toe te geven aan jongeren die voor overlast zorgen en dat men de overlast verder zal blijven opvolgen.

Raadslid Nassali Mostafa (sp.a-GROEN) vroeg nogmaals achter de stand van zaken over een buslijn in de Nieuwdreef. Volgens districtsschepen Wendy Simons (N-VA) zal zowel het district als de stad blijven aandringen bij De Lijn om toch een bus te voorzien.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio