Vlasschaardstraat heropend met buurtfeest

Merksem - Zaterdag was er een buurtfeest ter gelegenheid van de heropening van de Vlasschaardstraat. Zowel bewoners als klanten van lokale handelaars konden er genieten van een hapje en een drankje.

'De straat was gedurende meer dan een jaar afgesloten door ingrijpende en complexe rioleringswerken. De districtsraad stemde daarom unaniem een toelage aan de Feitelijke Vereniging De Vlasschaard, een buurtvereniging die zo een prachtig openingsfeest in mekaar kon steken', zegt Wendy Simons (N-VA), bevoegd districtsschepen voor openbaar domein.

Ze betrokken daarbij ook de lokale handelaars.  De voorbije week konden klanten van lokale handelaars een briefje invullen en zo meedingen naar een prachtig prijzenpakket. Op de heropening werden die pakketten geloot met drie gelukkige winnaars als resultaat.

Districtsschepen Wendy Simons is tevreden. 'De werken aan de Vlasschaardstraat hebben veel langer geduurd dan gepland. Het is dan ook voor iedereen een opluchting dat de straat eindelijk terug klaar voor gebruik is.  Dat het feest vandaag georganiseerd wordt door bewoners en handelaars in samenwerking met het district, maakt de opening des te mooier.  Het bewijst nog maar eens dat Merksem, en ook winkelen in Merksem, de moeite waard zijn'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio