Meer groen, enkel kleinere evenementen op binnenplein Bouckenborghpark

Meer groen, enkel kleinere evenementen op binnenplein Bouckenborghpark

Foto: Koen Dhollander

Merksem - Het nieuwe beheersplan voor het Bouckenborghpark is klaar en geeft meer bescherming aan het park.

Het beheersplan werd opgemaakt door het Agentschap Natuur en Bos na het advies van de Merksemse districtsraad en de stad Antwerpen. Omdat het Bouckenborghpark deels als beschermd monument en landschap geklasseerd staat zijn er wel enkele wijzigingen opgenomen waardoor bijvoorbeeld grotere evenementen op het binnenplein voor het kasteel niet meer toegelaten worden. De werking van de remise en kleinere evenementen hoort niet tot de beperking.

Maar volgens districtsvoorziter Luc Bungeneers (N-VA) is er voor elk groot evenement wel een oplossing te vinden. Zo kan er nog steeds gefeest worden in de dreef zelf, de plek waar nu al enkele jaren de Vredesfeesten met Merksem Zingt plaatsvinden. En is het Fort van Merksem ook een goed alternatief omdat er veel ruimte is en voor minder overlast zal zorgen voor de buurtbewoners. 'Muziek in de wijk' hoort thuis in de wijk en kan dus perfect terug naar een plein in de wijk verhuizen. 

Volgens de districtsvoorzitter zal het district ook subsidies krijgen om het park verder te optimaliseren en de natuur verder in ere te herstellen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio