Schema heraanleg Bredabaan en Burgemeester Jozef Nolfplein

Schema heraanleg Bredabaan en Burgemeester Jozef Nolfplein

Heraanleg van de Bredabaan volgens de brochure van het stedelijk wijkoverleg Merksem Foto: stedelijk wijkoverleg Merksem

Merksem - De werken aan de Bredabaan zijn uitgesteld tot begin 2013, de voorbereidingen stoppen niet.

Zo werden er al eind juni werken gestart rond het Burgemeester Jozef Nolfplein. Deze werken betreffen hoofdzakelijk nutsvoorzieningen zoals elektriciteit, water en gas en enkel in enkele straten rond het plein. In september wordt dan het plein zelf door de  aannemer aangepakt en dit voor een duurtijd van ongeveer één jaar. Het plein zou voornamelijk uit groen bestaan, maar ook plaatsen bieden voor terrassen voor de horeca. Deze werken hebben geen invloed op het openbaar vervoer of de bereikbaarheid van de handelaars, het verkeer.

De werken aan de Bredabaan starten begin 2013. In beide richtingen komt er telkens één rijstrook. Bredere voetpaden en een fietspad worden ook voorzien. De Bredabaan wordt in delen opgesplitst om de werken niet in één keer te moeten uitvoeren. Er wordt eerst gewerkt aan de onpare kant, daarna wordt de pare kant aangepakt.De hinder zou ook hierdoor beperkt (er) blijven.

Er worden ook telkens nutswerken uitgevoerd, de onpare kant van de Minister Delbekelaan tot voorbij de Borrewaterstraat, zullen starten in oktober 2012.

De werken zullen in totaal 2 jaren in beslag nemen. Naast deze werken zullen ook het Duvelsplein en de Frans De L'Arbrelaan worden aangepakt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio