Onder het vorige bestuur werd aan het districtshuis een park gepland van zo'n 8.000 vierkante meter. Het huidige bestuur plaatst vandaag echter vraagtekens bij die plannen. De buurtbewoners zijn hier niet mee opgezet en hielden eerder al een affichecampagne. Vrijdag organiseerden ze een actie voor het park.

Om hun actie kracht bij te zetten, plantten ze alvast een kerselaar van 4,5 meter hoog op het Moorkensplein. Ook werd er een mini-grasveld aangelegd van één vierkante meter waarop werd gevoetbald. Met deze ludieke actie maakten de bewoners duidelijk dat ze het beloofde park willen.

Autovrij

Ook schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) was van de partij. ‘Ik ben hier om te luisteren naar de bewoners', zei hij. ‘Ze mogen hun standpunten kenbaar maken, maar als stadsbestuur mogen wij ook kritische vragen stellen bij de plannen die voorliggen. Het autovrij maken van het Moorkensplein gaat ons bijvoorbeeld te ver. Maar we staan als stad in dialoog met de buurtbewoners en ik ben ervan overtuigd dat we tot een oplossing komen.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio