Merksemse The Borderline Pipes & Drums behalen finale tijdens “World Pipeband Championships 2013” te Glasgow

Foto: The Borderline Pipes & Drums

Merksem - De deelname aan het kampioenschap was een droom voor de band.

Op zondag 18 augustus nam de Merksemse 'The Borderline Pipes & Drums' deel aan de “World Pipeband Championships 2013” te Glasgow. Dit kampioenschap is het  grootste doedelzaktornooi in de wereld. Met bands uit vele landen en zelfs uit verschillende werelddelen zoals Canada, Nieuw Zeeland, Mexico en Zuid Afrika. Merendeel van de bands kwamen vanzelfsprekend uit het Schotse.

De Royal Scottish Pipe Band Association jureert de deelnemende bands en zit zelfs mee in de organisatie. De jury geeft punten maar geeft ook 'sheets'. Deze sheets bevatten opmerkingen die de bands kunnen gebruiken om zich in de toekomst te verbeteren.

De Merksemse doedelzakband was de enigste Belgische band aanwezig in de groep van ruim 250 deelnemers.

Na het opsplitsen van de bands tussen de verschillende niveau's en na de nodige kwalificatieronden behaalden The Borderline Pipes & Drums een 11e plaats. De 18 spelende leden, vergezeld van symphatisanten maakten met dit resultaat een echte droom waar.

Cöordinator Dieter Thomas: 'De liefde is een individueel gebeuren. Ieder op zich heeft zijn eigen verhaal. Maar doedelzak en name het land spreekt ons  direct of indirect aan. Dankzij onze jonge en dynamische pipemajor zijn wij enkele jaren sterk aan het verbeteren in de kwaliteit die wij met onze band brengen. Vaak niet opvallend voor het standaard publiek waarvoor wij optreden, maar wel een aanzienlijke winst voor onze eigen oren. Zo zijn wij stilletjes in competities gegroeid om nog beter te kunnen werken aan het muzikale. Het vergt af en toe bloed, zweet en tranen maar het resultaat mag er wezen. De World Pipeband Championships 2013 was voor ons een droom die werkelijkheid is geworden, ook de groepsgeest werd hiermee sterk aangedikt.'

Meer informatie over de band verkrijg je via de website http://www.borderlinepb.be/

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio