Laatste jaarconcert voor dirigent Ronald Vandoninck

Laatste jaarconcert voor dirigent Ronald Vandoninck

Foto: Koen Dhollander

Merksem - De Kon. Harmonie St. Bartholomeus Merksem vzw geeft op zaterdag 15 maart haar jaarlijks concert. Dit jaarconcert staat volledig in het teken van dirigent Ronald Vandoninck.

Dirigent Ronald Vandoninck geeft met dit jaarconcert zijn afscheid na 22 jaar dirigeren. Als trombonist studeerde Ronald aan het Koninklijke Muziekconservatorium te Antwerpen en werkte in talrijke orkesten zoals
Het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Het Nationaal Orkest van België, De BRT-Bigband en de Koninklijke Vlaamse Opera. Hij is verbonden aan verschillende muziekacademies in de Antwerpse regio waar hij ook les geeft. Ronald Vandoninck dirigeert verschillende jaren de harmonie van Merksem en Zandvliet.
 
Met het vertrek is de harmonie ook op zoek naar een nieuwe dirigent. Hij of zij moet ervoor zorgen dat het algemeen muzikaal niveau nog wordt opgetrokken waardoor de harmonie opnieuw aantrekkelijk wordt voor jongeren. Goede contacten met de plaatselijke muziekacademie zijn een voordeel.

Het programma van dit jaar wordt voor deze edite aangepast. Normaal kiest de dirigent de stukken, dit jaar hebben de muzikanten hun voorkeurstukken gekozen over de laatste 12 jaar. Het gaat van harmoniemuziek (Pasadena, Ekato, Contrasto Grosso, Jewish Folksong Suite, Ross Roy) naar filmmuziek (The mask of Zorra, Mission Impossible, James Bond ...) tot bewerkte popmuziek (Salute to Louis Armstrong, Eloïse – Barry Ryan)


Kon. Harmonie St. Bartholomeus Merksem Vzw, zaterdag 15 Maart 2014. Aanvang 20.00u in Zaal "De Volkslust"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio