Geen Duveltjesstoet dit jaar, wel volgend jaar

Foto: Koen Dhollander

Merksem - De aangekondigde Duveltjesstoet die zou plaatsvinden op zaterdag 26 april komt er niet. De stoet heeft volgens organisator Yves-Michel Kinet een negatief advies gekregen van de politie.

'De politie heeft ongeveer 43 mensen nodig om op de kruispunten te staan en om alles veilig te laten verlopen. En dat is net het probleem. Men zou niet over de extra manschappen beschikken. Waarom? Mogelijk omdat op zondag in Antwerpen de 10 miles plaatsvinden', vertelt Kinet.

Het parcours zou starten aan de Sint-Bartholomeusstraat, een stukje over de Bredabaan, Groenendaallaan en Terlindenhofstraat gaan om daarna via het Kroonplein en Speelpleinstraat terug te keren.

De organisatie heeft ondertussen overleg gepleegd en kwam tot het besluit om de stoet dit jaar niet te laten plaatsvinden. Alle energie zal nu gestoken worden in het organiseren van de stoet in 2015. 'We gaan dit jaar niet verder omdat we niets overhaast willen doen, we moeten ons nu richten op volgend jaar. We plannen een nieuwe stoet in maart. We hopen dat we veel verenigingen vinden in Merksem die met ons willen meedoen om een echte grote Duveltjesstoet neer te zetten. Samen met alle Merksemnaren', vervolgt Kinet.

De Golden Band was al aan het oefenen, zoals ze wekelijks in hun lokaal in het Fort van Merksem doen, ook deze muzikanten hebben een jaar meer tijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio