Sportverdienste en laureaat sport Zaventem

Sportverdienste en laureaat sport Zaventem

Laureaat sport Foto: KGZ

Zaventem - Op de nieuwjaarsreceptie van de sportraad werd de trofee voor laureaat van de sport uitgereikt aan Shauni Vanfroyenhoven. Met haar Europese titel begin 2009 en haar titel als “vice” wereldkampioen Sports Aerobics 2009 in Martinique leverde zij een schitterende prestatie.

Na een sportieve demonstratie van Shauni Vanfroyenhoven werden vervolgens de trofee voor beloftevolle jongere, laureaat van de sport en sportverdienste uitgereikt door de voorzitter van de sportraad Frans Cludts.

Sinds drie jaren wordt ook een trofee voor de beloftevolle jongere uitgereikt.
Dit jaar ging deze trofee naar Olivia Charels die op het wereldkampioenschap Kenpo karate in Las Vegas, twee individuele medailles won, meerbepaald goud op de open creatieve vorm en zilver bij de open wapenvormen. Hiermee onderscheidde ze zich van 500 andere kenpokas uit 21 verschillende landen.

Bijzondere prestaties werden dit sportieve seizoen ook geleverd door de damesploeg van TC Het Zeen, waarbij Nicky Van Dyck, Nathalie Roels, Nathalie Duvigneaud, Ilona Somers en Sara Jaddadoulle de nationale interclub titel in afdeling 2 behaalden tegen de topfavorieten uit TC Bobeput (Bree), de club waarvan Kim Clijsters afkomstig is.

Nicky Van Dyck werd tevens voor het derde jaar op rij Belgisch kampioen in een spannende finale tegen een ander lid van Het Zeen, Nathalie Roels!

Verder kunnen we ook Mr. Desmet Brieuc feliciteren die als befaamd roeier uit onze gemeente het kampioenschap van de Franstalige Roeiliga heeft gewonnen.

Dit jaar werd de trofee voor de sportverdienste toegekend aan Marcel Janssens en Pierre Dradin, die er reeds van bij de start van de sportraad bij waren en hun tevens reeds jarenlang onvoorwaardelijk hebben ingezet voor hun verenigingen, respectievelijk de Snelle Kampers en SK Hoek (Hoek Spor Zaventem) en de Zaventemse sport steeds een warm hart hebben toegedragen.

Marcel Janssens staat reeds lang bekend in Zaventem en omstreken als een befaamde duivenmelker of “duivenchapper” die in zijn carrière heel wat trofeeën in de wacht heeft gesleept en dat nog steeds doet. Hij is ook maar liefst 60 jaar actief als voorzitter en schatbewaarder bij de duivenvereniging “ De Snelle Kampers” en medeoprichter van de toenmalige duivenbond Noordoost-Brussel die fungeerde als aanspreekpunt van een 20-tal duivenverenigingen in deze regio.

Pierre Dradin begon zijn voetbalcarrière bij KVK Zaventem reeds in 1935 en speelde hier tot 1954. Van deze club werd hij tevens voorzitter.
In 1981 maakte hij dan de overstap naar SK Hoek, momenteel VC Hoek Sporzaventem, waar hij opnieuw voorzitter werd.
Hij is ook steeds lid geweest van het bureau van de lagere afdelingen van Brabant van de KBVB, van wie hij ook het ereteken van clubleider van KBVB in ontvangst mocht nemen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio