Parkeerbedrijf Vinci Park beboet parkeerders onterecht

Parkeerbeleid roept vragen op

Parkeerbeleid roept vragen op

Foto: KGZ

Zaventem - Sedert 1 maart is in het centrum van Zaventem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe een parkeerbeleid van kracht. De gemeente doet beroep op parkeerbedrijf Vinci Park om de parkeerders die niet betaalden of hun blauwe schijf niet plaatsten te beboeten. Blijkbaar worden boetes uitgedeeld op plaatsen waar zelfs geen borden staan. In sommige gevallen zijn de borden amper zichtbaar of naar de verkeerde richting gedraaid en de inwoners klagen deze praktijk aan.

Men dient om sommige plaatsen goed op zoek te gaan naar de verkeersborden die wijzen op een blauwe zone.

Zo mag men in Veldeke enkel parkeren met een blauwe schijf achter de voorruit en dit gedurende maximum 11u. Bij het inrijden van deze straat is echter nergens een verkeersbord te bespeuren. En toch kregen hier al verschillende chauffeurs een retributiebon van 25 euro.

In de Willem Lambertstraat is een grote parking dewelke onderworpen is aan het 11u parkeren. Maar bij het oprijden van de parking is nergens een bord te bespeuren. Als men deze parking verlaat, dan staat er wel een verkeersbord dat wijst op het 2u parkeren zoals dit van toepassing is op de rest van Willem Lambertstraat. Ook aan de andere zijde van deze parking, kant Keibergstraat, ontbreekt een verkeersbord zodat parkeerders de indruk hebben dat er geen blauwe zone van toepassing is.

Op de parking aan het zwembad staat wel een verkeersbord, maar dit staat schuin en is niet waarneembaar voor chauffeurs die de parking oprijden. 

Ook de kleine parking in de Stationsstraat heeft een verkeersbord. Maar dit is enkel te lezen als men de parking terug verlaat. En dan is het te laat natuurlijk.

Tal van inwoners klagen de onduidelijkheid aan. Sommigen geven aan dat ze uiteindelijk toch de retributie van 25 euro betalen want procederen voor dit bedrag lijkt onbegonnen werk.

Op de website van Vinci Park (www.vincipark.be/zaventem) is alles te vinden over de tarieven en hoe men moet betalen. Ook de informatie over het bekomen van een bewonerskaart, aannemerskaart of zorgverstrekkerskaart is duidelijk weergegeven. Een opsomming van de straten waar het parkeerbeleid op van toepassing, is echter nergens te bespeuren. Men moet hiervoor een folder downloaden (die deels ondersteboven te lezen is) waarop een klein plan is aangeduid.

Feit is wel dat niet alleen inwoners parkeren in de gemeente. En ook deze niet-inwoners kijken raar op wanneer ze een boete aantreffen terwijl ze in de overtuiging zijn dat er geen blauwe schijf moest geplaatst worden.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio