Gemeente huldigt Svetlana en Shauni

Gemeente huldigt Svetlana en Shauni

Foto: Koen Merens

Zaventem - Op maandag 6 september werden Svetlana Bolshakova en Shauni Vanfroyenhoven in.het gemeentehuis gehuldigd voor hun sportieve prestaties.Zij kregen van het Gemeentebestuur een medaille en bloemen voor hun prachtige prestaties die zij recent neergezet hebben.

Shauni zette reeds prachtige prestaties neer,zij is reeds belgisch kampioen geweest en ook dit jaar was ze de sterkste. Ook Europees kampioen staat op haar palmares vermeld.

Shauni Vanfroyenhoven, een Zaventemse jonge dame die haar sportcarriëre is begonnen bij de Zaventemse turnvereniging ‘De Jeugdige Baanbrekers’ en verder door haar moeder, Mevr. Tania Verhoogen, wordt getraind en gecoached. Ze behaalde reeds verschillende medailles op Provinciaal, Nationaal, Europees en Wereldniveau.

Europees Kampioen

Svetlana’s prestaties hinkstapspringen op het EK te Barcelona waren uiteraard prachtig. Ze behaalde hier een bronzen medaille en draait volop mee aan de wereldtop.

Svetlana Bolshakova (Leningrad, 14 oktober 1984) is een Belgische hink-stap-springster en verspringster van Russische afkomst. Op 26 augustus 2006 trouwde ze met de Belgische hoogspringer Stijn Stroobants. Op 13 juli 2008 ontving ze haar Belgische nationaliteit. Zij is sinds juni 2009 in het bezit van het Belgische record bij het hink-stap-springen, dat zij vervolgens enkele malen verbeterde en tijdens het Europees kampioenschap in 2010 te Barcelona bijstelde tot 14,55m.

Svetlana Bolshakova was van jongs af aan al sportief en deed onder meer aan turnen, dansen en kunstschaatsen. Totdat een atletiekcoach, die op zoek was naar jong talent, in zijn gang langs de scholen Svetlana eruit pikte en haar overhaalde om wat atletiektrainingen te komen proberen. Zij accepteerde dit aanbod en kwam vervolgens in een sportschool terecht, waar louter training werd gegeven in springdisciplines.

In eerste instantie richtte Bolshakova zich op het hoogspringen, waarop zij als 13-jarige al een hoogte van 1,55 m bereikte. Ook het verspringen lag haar echter wel, totdat zij een keer op de kampioenschappen van Sint-Petersburg het hink-stap-springen uitprobeerde en daarop prompt derde werd. Dat werd vervolgens haar favoriete nummer en in de jaren die volgden ontwikkelde zij zich hierop snel.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio