Hoogzomerfeest op 24 augustus

Zaventem - Na het succes van het eerste Hoogzomerfeest in augustus 2011, organiseert de Gemeentelijke Dienst voor Cultuur en Toerisme dit jaar een tweede editie op vrijdag 24 augustus op het Zaventemse kerkplein.

“Vorig jaar startten we met dit initiatief in functie van de herinnering aan het faillissement van SABENA 10 jaar voordien en de musical die we daarrond speciaal lieten schrijven en enkele maanden later zouden opvoeren. Er werd een kleurrijk bloementapijt gelegd met prachtige SABENA-affiches en we stelden een muzikaal programma samen rond het thema ’met SABENA de wereld rond’.

Dit jaar is er geen bloementapijt, maar een uitzonderlijke oldtimershow met Belgische en buitenlandse wagens, waarvan enkele meer dan een eeuw oud zijn. Deze unieke verzameling, die op vrijdag 24 augustus vanaf 18u.30 op het Kerkplein van Zaventem te bezichtigen is, omvat o.m. een authentieke ‘Germain’ van 1898 van ‘Les ateliers Germain’ uit Wallonië, een Antwerpse ‘Sava’ uit 1914, een Zaventemse Excelsior van 1923, etc…
 

Anderzijds beginnen om 19u30 ook live muziekoptredens, die ons met zwoele Latino en Afro-ritmes meeslepen naar warme exotische oorden.
 

Het muziekprogramma start met niemand minder dan de vurige Limburgse schone met Spaanse roots, Belle Perez. Na de opzwepende nummers van deze Latin-diva volgen de aanstekelijke Afrikaanse ritmes van de Zaventemse band La Fille d’Ernest. Vévé Shake Mazimpaka en Urundi Lack brengen verschillende continenten samen. Met schitterende Afro rock, reggae en voodoo rocken ze Congo door Zaventem! Ook daarna blijft hoogzomer hoogtij vieren met de onstuimige klanken en danseressen van de feestelijke Braziliaanse groep “Brasil Dances”, die ook vorig jaar aanwezig was en met de Cubaanse band “Ritmo Latino”.
 

Iedereen is hartelijk welkom en de toegang is gratis. Als nu de weergoden ons die avond ook nog gunstig gezind zijn, kan het feest niet meer stuk!”, aldus Schepen voor Cultuur en Toerisme Ingrid Holemans.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio