Kermis opent zaterdag in alle stilte als eerbetoon aan slachtoffers

Ook Willebroek opent rouwregister

Het rouwregister voor de 28 dodelijke slachtoffers van het zware autocarongeval in de tunnel in Sierre, in Zwitserland. Foto: Kristof Lauwers

Willebroek - Nog tot en met woensdag 21 maart kan op het gemeentehuis een rouwregister ondertekend worden voor de slachtoffers van het zware autocarongeluk in het Zwitserse Sierre.

Ook het Willebroekse gemeentebestuur, vele Willebroekenaren en vooral de Willebroekse scholen, directies, leerkrachten en leerlingen leven mee met de slachtoffers van het zware autocarongeluk in Zwitserland.

Woorden schieten tekort om de omvang van het verdriet te omschrijven. 'Ik heb, namens het schepencollege en de inwoners van Willebroek, aan de burgemeesters van Lommel en Leuven een brief gestuurd met onze blijk van medeleven', laat burgemeester Marc De Laet (SP.A) weten.

Rouwregister

Vanaf donderdagavond 15 maart, tussen 17 en 19 uur, kan iedereen, op het gemeentehuis (August Van Landeghemstraat 99), ook zijn of haar medeleven voor de slachtoffers neerschrijven in een rouwregister.

Het rouwregister ligt nog tot en met volgende week woensdag, 21 maart, ter beschikking op het gemeentehuis. Het rouwregister ondertekenen kan vrijdag 16 maart, maandag 19 maart, dinsdag 20 maart en woensdag 21 maart, telkens van 9 tot 12 uur, op dinsdagavond ook van 17 tot 19 uur en op woensdagnamiddag ook van 14 tot 16 uur.

Jonge Willebroekenaars mogen ook een mooie tekening meebrengen voor hun getroffen leeftijdsgenootjes. Het rouwregister en de tekeningen zullen nadien bezorgd worden aan de Sint-Lambertusschool in Heverlee en 't Stekske in Lommel.

Ook in Willebroek hangen de vlaggen halfstok.

Kermis opent in stilte

En de kermis voor de carnavalstoet opent zaterdag, uit respect voor alle slachtoffers, in alle stilte. Aan alle foorkramers wordt ook gevraagd een wit lint aan hun attractie te hangen, als eerbetoon aan de 28 dodelijke slachtoffers van het zware ongeval in Sierre.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio