Vijf procent meer fietsers langs knooppuntennetwerk in provincie Antwerpen

2.383 fietsers geteld aan Drie Riveren

2.383 fietsers geteld aan Drie Riveren

De fietsbrug over de Nete. Op de achtergrond de fietsbrug over de Dijle. Foto: Kristof Lauwers

Rumst - Daar is de lente, daar zijn de fietsers. De fietstellers langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen noteerden in maart al meteen topcijfers.

Vorig jaar zorgde de mooie aprilmaand voor uitzonderlijk goede fietscijfers. Dit jaar leverden de eerste mooie lentedagen in maart al meteen topresultaten.

Verspreid langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen liggen elf fietstellers. Tijdens de eerste drie weken van maart telde Toerisme Provincie Antwerpen vijf procent meer fietsers dan in dezelfde periode vorig jaar.

Donderdag 15 maart was de voorlopige topdag, met gemiddeld 1.200 registraties bij de elf fietstellers in de provincie. De absolute uitschieter was de teller bij de Drie Rivieren in Rumst - waar de Dijle en de Nete samenvloeien en de Rupel vormen - met maar liefst 2.383 fietsers. 

De fietsbruggen over de Nete en de Dijle, tussen Rumst, Walem en Heindonk, werden precies tien jaar geleden - op 22 maart 2002 - geopend.

Omdat het mooi weer bleef, bleven de resultaten ook de voorbije dagen heel goed. 'Vanaf juni plannen we een actie rond fietsen, picknicken en streeklekkers in de Antwerpse Kempen en het Scheldeland', zegt gedeputeerde voor Toerimse Inga Verhaert (SP.A).

Grootschalige fietsstudie

Om de vijf jaar organiseert Toerisme Provincie Antwerpen een grootschalige fietsstudie. Het onderzoek van 2002 illustreerde de nood aan overheidsinvesteringen bij de aanleg van recreatieve fietsroutes. De studie van 2007 toonde aan dat de realisatie van het fietsknooppuntennetwerk, over een afstand van 2.900 kilometer, inderdaad een heel sterke impuls gaf aan het fietstoerisme.

'Ook dit jaar zullen we de fietser vragen hoe hij het aanbod evalueert en waar nog verbetering mogelijk is. We bestuderen ook de positie van de provincie Antwerpen als fietsbestemming. Al die resultaten maken het mogelijk om in de toekomst nog beter in te spelen op de wensen en verwachtingen van de recreatieve fietser', zegt Inga Verhaert nog.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio