Info-avond op donderdag 21 juni om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis

Samen groene stroom kopen

Rumst - Het Rumstse gemeentebestuur ondersteunt ook dit jaar de provinciale actie voor de samenaankoop van groene stroom. Op donderdag 21 juni vindt om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een info-avond plaats over de samenaankoop.

Om inwoners makkelijker de overstap te laten maken naar milieuvriendelijke energie, organiseert het Antwerpse provinciebestuur ook dit jaar weer een samenaankoop van groene stroom en gas.

De groepsaankoop heeft tal van voordelen. De provincie garandeert dat het om groene stroom gaat, zoals vastgelegd door de VREG, de Vlaamse reguleringsinstantie voor de elektriciteits- en gasmarkt. Zo draag ook jij je steentje bij aan het behoud van een gezond leefmilieu en de toekomst van onze planeet. Want groene stroom of hernieuwbare energie geeft veel minder uitstoot van broeikasgassen zoals koolstofdioxide en distikstofmonoxide (lachgas).

De groepsaankoop staat open voor alle inwoners van de provincie Antwerpen. En hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de korting is die kan bedongen worden.

Van 18 juni tot 25 september kunnen particuliere inwoners van de provincie Antwerpen zich gratis en zonder aankoopverplichting inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be, op het gemeentehuis of in het provinciehuis. Alle deelnemers krijgen ook duidelijke informatie en ondersteuning.

De samenaankoop van vorig jaar was een groot succes. Meer dan 40.000 huishoudens schreven zich in. En maar liefst 56 procent daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende leverancier. Een gemiddeld gezin bespaarde zo op jaarbasis 360 euro op de energiefactuur.

Praktisch: de info-avond over de samenaankoop vindt plaats op donderdag 21 juni om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Koningin Astridplein 12 in Reet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio