Oefenlooppad aan Molenstraat in Reet

Joggen rondom retentiebekken

Joggen rondom retentiebekken

Schepen van Sport Geert Van der Auwera (CD&V) bij het startbord aan het oefenlooppad. Foto: Sportdienst Rumst

Rumst - Rondom het retentiebekken op de Molenbeek, aan de Molenstraat in Reet, is een oefenlooppad aangelegd. Joggers en lopers kunnen er oefenen om te lopen en conditie op te bouwen.

Bewegen en sporten is gezond. Naast het ruime aanbod dat de verschillende Rumstse sportclubs bieden, moedigt het gemeentebestuur met tal van initiatieven ook het individueel bewegen en sporten aan. 

Voor joggers en lopers werden al verschillende run 4 fun cursussen georganiseerd. In de deelgemeente Rumst werd een loopomloop aangelegd over een afstand van 5,4 kilometer. Die omloop vertrekt ter hoogte van de Drie Rivieren. Vorig jaar werd dat looppad nog opgefrist met een verbrede strook op onverharde ondergrond naast het geasfalteerde jaagpad.

Na de aanleg van het retentiebekken op de Molenbeek werd ook in de deelgemeente Reet een looppad aangelegd rondom dat retentiebekken. Wie van nul moet starten, kan er terecht om op eigen tempo, alleen of samen met vrienden, te oefenen en conditie op te bouwen.

Het oefenlooppad heeft een totale omloop van 550 meter. 'Langs het looppad staat een startbord met een oefenschema om na tien weken training tien aaneensluitende rondes te kunnen lopen. Om dit op te bouwen loop je drie keer per week en heb je geen chronometer nodig. Het schema is opgesteld met afstanden die afwisselend wandelend of lopend worden afgelegd. Om de 50 meter is er een afstandsaanduiding. En het startbord geeft per ronde aan wanneer je wandelt of loopt', legt sportfunctionaris Hilde De Meyer uit.

Het oefenlooppad ligt vlakbij de rotonde in de Molenstraat. De houten poort naar het oefenlooppad en het retentiebekken is makkelijk te openen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio