Historische steen Sleutelhof onthuld

Historische steen Sleutelhof onthuld

Foto: Kristof Lauwers

Rumst - Aan het einde van het schooljaar, vorige week, kreeg een historische steen van de vroegere hoeve Sleutelhof een plaats, net naast de schoolpoort van de vrije basisschool Sleutelhof aan de Schoolstraat.

De oorsprong van de hoeve Sleutelhof ligt in een zeer ver verleden. 'De naam, de sleutel,  is voor het eerst terug te vinden in een verkoopakte uit 1599. In 1692 herbouwt pastoor Ysermans de hoeve 'Sleutelhof'. Nadien is de hoeve, zoals blijkt uit verschillende notariële akten, behalve boerderij ook nog brouwerij. In 1916 wordt de hoeve afgebroken. Maar de sleutelsteen werd bewaard door de familie Van den Eede-Brits', vertelde burgemeester Eddy Huyghe (CD&V) bij de onthulling van de historische steen.

De weduwe van wijlen oud-burgemeester Francis Van den Eede besliste, in samenspraak met Marleen Heremans, de directrice van de vrije basisschool Sleutelhof, om de steen op een goed zichtbare plaats te tonen en te bewaren. Daarom kreeg de steen een plaats op de muur, net naast de schoolpoort aan de Schoolstraat.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio