PVDA steunt kieslijst EOS

PVDA steunt kieslijst EOS

PVDA-voorzitter Jeroen Van Gyseghem Foto: if

Willebroek - De Willebroekse afdeling van de Partij van de Arbeid neeemt niet met een eigen lijst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober maar gaat op in de bredere progressieve beweging EOS

EOS, wat staat voor Ecologisch, Onafhankelijk en Sociaal, is de nieuwe politieke beweging van de oud-Groen-gemeenteraadsleden Jan Van de Ven en Hugo Lejon. 

'Door op te komen samen met EOS kunnen we er in slagen alle krachten links van SP.A en Groen te verenigen en hopelijk met een volledige lijst minstens een zetel te halen. EOS biedt voldoende ruimte aan de PVDA', zegt PVDA-voorzitter Jeroen Van Gyseghem.

De Willebroekse PVDA herkent in de EOS-groep dezelfde gedrevenheid om de kleine man te verdedigen, zowel sociaal als ecologisch. Om samen aan een gemeente op mensenmaat te bouwen.

Ook de eerste namen zijn bekendgemaakt. Naast PVDA-voorzitter en arbeider Jeroen Van Gyseghem (23) krijgen ook Jan Van den Bogaert (22 en student Sociaal Werk), Yannick Van Neck (26, master politieke wetenschappen en thesisstudent geschiedenis) en Freddy Van Aelst (62, arbeider en vakbondsafgevaardigde bij New Holland Tractor) een plaats op de lijst.

'Voor de Antwerpse provincieraad komt er wel een aparte PVDA+-lijst', zegt Jeroen Van Gyseghem nog.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio