Milieuweek en Dikke truiendag in 't Venneke

Foto: Basisschool 't Venneke Willebroek

Willebroek - De derde, vierde, vijfde en zesde klas van basisschool 't Venneke in de Kerkstraat namen vorige week deel aan de Dikke truiendag. Ze leerden ook een hele week over het milieu.

De directeur wilde een appelboompje aanplanten in de tuin van de school. Maar helaas… het boompje hing vol vieze wolken. Alle klassen werden aangespoord om ervoor te zorgen dat op vrijdag, aan het einde van de week, de wolken verdwenen zouden zijn...

Samen gingen de leerlingen aan de slag. Ze leerden over zuinig waterverbruik, sorteren, composteren, hergebruik, luchtvervuiling, groene energie,...

Alles wat ze leerden, deelden ze ook met elkaar op het gezamenlijk afsluitmoment in de turnzaal. Er werden ook liedjes gezongen voor het milieu zoals de Song for the climate. En de leerlingen met de leukst gepimpte dikke trui, sjaal of muts werden in de bloemetjes gezet.

Op donderdagnamiddag organiseerden de meisjes en jongens van het zesde leerjaar ook een rommelmarkt op school. Die bracht 274 euro in het laatje. Met die opbrengst zal nieuw materiaal voor de schoolmoestuin gekocht worden.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio